- غير معرف
- 8:38 ص
- غرائب و عجائب ، معلومة طبية غريبة
- لاتوجد تعليقات
أثبتت الدراسات، أن هناك العديد من الأغذية تحمى الجسم من السرطان وأغذيه أخرى، قد تكون هى السبب الرئيسى للإصابة بالسرطان.
يقول الدكتور عمرو مطر رئيس الجمعية المصرية للتغذية الطبية والمحاضر بالجمعية الأوروبية للتغذية والتمثيل الغذائى، إن هناك 40% من السرطانات سببها الغذاء والخمول والسمنة، وإنه يوجد هناك 12 مليون مصاب جديد بالسرطان سنويا.
وإن التدخين مسئول عن 30% من وفيات مرضى السرطان وإن 30% من أنواع السرطان يمكن الوقاية منها.
ويقول إن التدخين والخمول والكحول وعدم أكل الفواكه والخضراوات تزيد نسبة الوفيات أربع أضعاف النسب الطبيعية فى الرجال والسيدات.
أنت أصغر 14 سنة من عمرك الحقيقى وإصابتك بأمراض القلب والسرطان أقل من النصف إذا قمت بممارسة الرياضة مع عدم التدخين والامتناع عن شرب الكحول وأكثرت من أكل الفواكه والخضراوات وضبطت وزنك.
معظم الأسباب الرئيسية للإصابة بالسرطان، هى أسباب من البيئة المحيطة بنا ويمكن تغييرها بينما تمثل الوراثة جزء صغير جدا وعليه فالتغذية السليمة والبيئة الصحية المحيطة من أهم طرق الوقاية من السرطان، وقد أثبتت الأبحاث الحديثة هذه الأهمية لدرجة أن التغذية الصحيحة أثناء الحمل تمنع إصابة الجنين بالسرطان فى حياته المستقبلية.
أغذية تقى من أنواع خاصة من السرطان مثل الألياف الغذائية، والتى تقى من سرطان القولون المستقيم، الفواكه والخضراوات غير النشوية تمنع الإصابة بسرطان الفم والحلق والحنجرة والمرئ والمعدة والتفاح والكمثرى والحمضيات والجزر والكرنب أقوى الواقيات من سرطان الرئة اللبن والكالسيوم يحمى من الإصابة بسرطان القولون والسلينيوم يقى من سرطان البروستاتا.
وهناك الأغذية الواقية من السرطان بجميع أنواعه مثل الجزر- المشمش- البرقوق- الكنتالوب- البطاطا- السبانخ- الخص- البر وكلى لأنها مضادة للأكسدة ومحفزة لجهاز المناعة البر وكلى- القرنبيط- الكرنب- الفجل
الشاى الأخضر الكركم فيتامين "د" يقلل جميع أنواع السرطان والثوم والبازلاء وزيت السمك والذى يحتوى على أوميجا 3 .
Studies have shown, that there are many foods protect the body from cancer and other foods, it may be the main cause of cancer.
Says Dr. Amr Matar, head of the Egyptian Society of Clinical Nutrition and the European Society records for nutrition and metabolism, if there are 40% of cancers are caused by food, inactivity and obesity, and that there is a new 12 million infected with cancer annually.
Although smoking is responsible for 30% of deaths among cancer patients and that 30% of cancers can be prevented.
He says that smoking and physical inactivity and alcohol and not to eat fruits and vegetables, more than four times the mortality rate ratios in natural men and women.
You are under 14 years of age and real injury of heart disease and cancer is less than half if you practice a sport with a non-smoking and refrain from drinking alcohol and multiplied from eating fruits and vegetables and control your weight.
Most of the major causes of cancer, are the causes of the environment around us and can be changed while representing genetics part is very small and therefore nutrition is sound and healthy environment surrounding of the most important ways to prevent cancer, research has shown this modern importance to the extent that proper nutrition during pregnancy to prevent injury fetus cancer in his future.
Food piety of particular types of cancer, such as dietary fiber, which protects against colon cancer, rectum, fruits and vegetables, non-starchy prevent cancer of the mouth, throat, larynx, esophagus, stomach, apples, pears, citrus fruits, carrots, cabbage stronger condoms from lung cancer milk and calcium protects against colon cancer and selenium protects against prostate cancer.
There are cancer-protective foods of all kinds such as carrots - apricot - plum - cantaloupe - potatoes - spinach - Khas - righteousness and kidneys because they are anti-oxidant and stimulating the immune system righteousness and kidneys - broccoli - cabbage - radish
Green tea turmeric vitamin "d" reduces all types of cancer, garlic and peas and fish oil, which contains omega-3.